Спец приз за екологічне ландшафтне рішення

10631090

Милостюк Вадим Вадимович

Головна Конкурс Архів 2019

Спец приз за екологічне ландшафтне рішення

Поділитися

10631090

Автори:
Милостюк Вадим Вадимович

Тема: Інтер’єр громадської будівлі.
Об’єкт: «Візовий центр»

Національний парк Кемері займає 380 км2 на заході Латвії. Це третій за величиною національний парк в одній із найзеленіших країн Європи, розташований за одну годину поїздом зі столиці Латвії Риги. У парку проживає широкий спектр живої природи, включаючи чорного лелека та лосів, оленів, лисиць, вовків, дику худобу та коней. Він був створений у 1997 році для захисту важливого регіону Латвії лісів, озер, природних мінеральних джерел та боліт. Майже 25% парку складають багаті водно-болотні угіддя, найбільша колекція, відома під назвою Велике Кемерське болото популярне місце, де відвідувачі можуть прогулятися мережею дощок, що простягається на кілька кілометрів. Тут можна виявити близькі водно-болотні угіддя та його особливу колекцію флори та фауни, включаючи мохи та дерева.

Адміністрація Національного парку Кемері замовила проєкту для знакового в’їзду до парку. Замовлення проводилося у партнерстві з Латвійським агентством охорони природи, організацією, відповідальною за управління та охорону парку, і яка виявила зацікавленість у створенні виграшної пропозиції. У поточному проєкті було доручено розробити центр для відвідувачів на майданчику, розташованому при в’їзді до прохідного каналу Великого Кемерського болота. На даний момент ділянка використовується як автостоянка і збірний пункт для відвідувачів прогулянки. Пропонована програма проєктування складалася з: інформаційного центру з кафе, терасою та зовнішнім вікном квитків; кемпінг з видом на душові та туалетні засоби; дитячий майданчик; і автостоянка місткістю до 100 транспортних засобів та для автобусів. Запропонувати конструктивні елементи проєкту з міцних матеріалів. Оскільки адміністрація парку була зацікавлена в будівництві візитного центру, під час проєктування зверталась увага на інтеграцію в парк та чутливість до навколишнього середовища, використання стійких матеріалів та конструктивність. Саме тому ми умовно відділили нашу ділянку стіною, щоб перше що ми зустрічали це була споруда, а за нею паркування для легкових автомобілів і автобусів. Проїзди виконані з гран відсіву, засипаного в геодезичну сітку, для дренування води, і більш делікатної взаємодії з природою.
Також таким чином, ми відійшли від створення асфальтного корка. Місця для паркування легкових автомобілів в геодезичну сітку висаджуємо газон, і отримуємо максимальну територію озелененою. В проєкті ми закладали геодезичну сітку яку застосовують в промислового призначення, як наприклад, укріплення схилів біля естокад, мостів та водних каналів.

Таким чином автобуси не будуть наносити збиток нашій дорозі, і не буде утворюватися канави з грязюкою. Рух легкових авто й автобусів зациклений для зручного паркування і виїзду з центру, особливо зручно для відвідувачів на автобусі, приїхавши ми підходимо відразу до каси, і далі можемо прямувати на прогулянку або зайти в візитний центр ознайомитись з парком або перекусити в кафе. А по закінченню дня, відвідувачі прямують до місця для від’їзду де є місце почекати автобус або просто відпочити, піднявшись на дах центру. Все це відбувається під великим суцільним дахом, який об’єднує під собою два окремі об’єми, каси з зоною очікування, і візитним центром з кафе і туалетами й душовими та окремо стоячим місцем під кемпінг. Дах заклали як зелений, для місця для прогулянки зі значним підвищенням, створюючи кращий огляд території, також завдяки зеленому даху ми максимально намагаємось відійти на другий план, даючи змогу в першу чергу не відволікатись від навколишньої природи.

Адміністрація Національного парку Кемері замовила проєкту для знакового в’їзду до парку. Замовлення проводилося у партнерстві з Латвійським агентством охорони природи, організацією, відповідальною за управління та охорону парку, і яка виявила зацікавленість у створенні виграшної пропозиції. У поточному проєкті було доручено розробити центр для відвідувачів на майданчику, розташованому при в’їзді до прохідного каналу Великого Кемерського болота. На даний момент ділянка використовується як автостоянка і збірний пункт для відвідувачів прогулянки. Пропонована програма проєктування складалася з: інформаційного центру з кафе, терасою та зовнішнім вікном квитків; кемпінг з видом на душові та туалетні засоби; дитячий майданчик; і автостоянка місткістю до 100 транспортних засобів та для автобусів. Запропонувати конструктивні елементи проєкту з міцних матеріалів.

Оскільки адміністрація парку була зацікавлена в будівництві візитного центру, під час проєктування зверталась увага на інтеграцію в парк та чутливість до навколишнього середовища, використання стійких матеріалів та конструктивність. Саме тому ми умовно відділили нашу ділянку стіною, щоб перше що ми зустрічали це була споруда, а за нею паркування для легкових автомобілів і автобусів. Проїзди виконані з гран відсіву, засипаного в геодезичну сітку, для дренування води, і більш делікатної взаємодії з природою. Також таким чином, ми відійшли від створення асфальтного корка. Місця для паркування легкових автомобілів в геодезичну сітку висаджуємо газон, і отримуємо максимальну територію озелененою. В проєкті ми закладали геодезичну сітку яку застосовують в промислового призначення, як наприклад, укріплення схилів біля естокад, мостів та водних каналів.

Таким чином автобуси не будуть наносити збиток нашій дорозі, і не буде утворюватися канави з грязюкою. Рух легкових авто й автобусів зациклений для зручного паркування і виїзду з центру, особливо зручно для відвідувачів на автобусі, приїхавши ми підходимо відразу до каси, і далі можемо прямувати на прогулянку або зайти в візитний центр ознайомитись з парком або перекусити в кафе. А по закінченню дня, відвідувачі прямують до місця для від’їзду де є місце почекати автобус або просто відпочити, піднявшись на дах центру. Все це відбувається під великим суцільним дахом, який об’єднує під собою два окремі об’єми, каси з зоною очікування, і візитним центром з кафе і туалетами й душовими та окремо стоячим місцем під кемпінг. Дах заклали як зелений, для місця для прогулянки зі значним підвищенням, створюючи кращий огляд території, також завдяки зеленому даху ми максимально намагаємось відійти на другий план, даючи змогу в першу чергу не відволікатись від навколишньої природи.

Завантажити pdf